Aktivní filtr témat
Všechny aktuality
Obliba regionálních potravin stoupáU spotřebitelů se opětovně zvýšil zájem o regionální potraviny. Analýza prodeje ukázala, že částečně opadly obavy z dražších lokálních produktů, které způsobila vysoká inflace. Někteří drobní výrobci však přiznávají, že mají problém dostat své produkty do velkých řetězců.
Nákupní chování ČechůČtyři z pěti nakupujících navštíví v průběhu týdne 2 až 3 obchody, každý pátý člověk pravidelně chodí pouze do své oblíbené prodejny. Pro volbu obchodu pro pravidelný větší nákup mají zásadní vliv vzdálenost od bydliště, sortiment a výše slevových akcí.
Letáky přitahují čím dál více pozornostiPrůzkum agentury Stem/Mark, největšího distributora akčních a slevových letáků v České republice, pro Českou distribuční odhalil, že tištěnou formu letáku občas prolistuje 72 % české populace a pro 30 % Čechů představuje pravidelný zdroj informací o nabídce prodejců.
Pravý čas ochutnat zvěřinuProjekt Z lesa na stůl, jež společnými silami připravily Lesy ČR a Vojenské lesy a statky ČR, má za úkol přivést lidi ke konzumaci zvěřiny. Už od minulého týdne si na 65 prodejních místech můžete koupit jelení, dančí, srnčí, mufloní, bažantí, koroptví, zaječí či kančí maso.