Nezávislý informační portál o bezpečnosti a kvalitě potravin
Novinka - iQSL nyní i jako aplikace zdarma do Vašeho telefonu Stáhnout na Google Play Stáhnout na AppStore

Aktivní filtr témat

Články v sekci Kvalita

V každé čtvrté kontrolované restauraci inspekce odhalila zavádějící informace o nabízených pokrmech

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) - především v restauracích a rychlých občerstveních – prověřuje, zda nedochází ke klamání spotřebitele ohledně skutečného složení nabízených pokrmů, příp. nápojů. Loni zkontrolovala celkem 194 provozoven společného stravování, přičemž nepravdivé a zavádějící informace zjistila ve 49 z nich.

Klamavé značení drůbežího masa

Pracovníci Státní veterinární správy při kontrole tržnice v Holešovicích zjistili, že jeden z prodejců klame spotřebitele.

V roce 2022 se našim vinařům mimořádně dařilo

Loni si moravští a čeští vinaři přivezli ze zahraničních mezinárodních soutěží rekordních 1292 medailí! Mj. se jim podařilo získat i několik nejvyšších ocenění ve formě titulu šampiona, tedy nejlepšího vína soutěže.

Zájem o rostlinné produkty roste

Čeští spotřebitelé stále častěji vyhledávají rostlinné alternativy mléka a masa. Na tuto skutečnost se rozhodli prodejci reagovat rozšířením nabídky daného sortimentu.

Aktuální téma: konec chovů

Zvyšující se náklady ve spojení s nízkými výkupními cenami nutí chovatele prasat, drůbeže a skotu uvažovat nad uzavřením chovů.

Česká vína opětovně prokázala svou kvalitu

Titul šampiona mezi bílými víny si v letošním ročníku mezinárodní soutěže Concours Modial de Bruxelles odnesl Ryzlink vlašský 2018 Reserva, pozdní sběr B\V vinařství z Ratíškovic na Hodonínsku. Další tuzemská vína pak byla oceněna dvěma velkými zlatými, sedmi zlatými a 23 stříbrnými medailemi.

Otazník nad chovy prasat

Krize v souvislosti s pandemií COVID-19 zasáhla nejedno odvětví. Dopady pociťují i chovatelé prasat.

Na jihu Čech vzniká on-line mapa regionálních produktů

Projekt Regionální agrární komory Jihočeského kraje má za úkol propojit dodavatele a odběratele jihočeských potravin a tím zvýšit využití lokálních potravin.

Plzeňský kraj podporuje regionální potraviny

Za účelem podpory regionálních farmářů, řezníků, pekařů, mlékařů a ostatních výrobců vznikl nový projekt Skvělé jídlo Plzeňského kraje. Mezi jeho hlavní cíle patří propagace čerstvého jídla a podpora života na venkově.

Češi řeší dvojí kvalitu potravin, ukazují výsledky průzkumu

Nejnovější průzkum společnosti KPMG ukazuje, že Čechům není dvojí kvalita potravin lhostejná. Jako problém ji označilo 77% z 1000 dotázaných! Zboží v zahraniční nakupuje nebo si nechává odtamtud dovézt zhruba každý sedmý člověk, přičemž skoro třetina lidí některé potraviny z důvodu horší jakosti ani nekupuje.

Novinky zdarma

Zdarma newsletter s novinkami každý týden do Vašeho emailu

Obaly a značení Etiketomat Biofinder