Aktivní filtr témat
Všechny aktuality
Druhý ročník systému kvality Q CZ konzumních brambor je za námiZajišťovatelem certifikace, která spotřebitelům mj. dává záruku vysoké kvality, konzumních brambor a jejich produktů v režimu kvality Q CZ je Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský (ÚKZÚZ). Loni (pozn. ve druhém roce čtyřletého certifikačního cyklu) jich ÚKZÚZ vydal 29.
I konzumace domácí zeleniny může vést k otravěV nedávné době informovala média o ženě z Velké Británie, která skončila na pohotovosti kvůli otravě po pozření vlastnoručně vypěstované cukety. Na vině je méně známý toxin kukurbitacin.
Potraviny z dovozu pomalu vytlačují domácí produktyPřestože tuzemští farmáři jsou schopni produkovat ovoce, zeleninu, brambory, masné i mléčné výrobky, čím dál častěji se v obchodech objevují potraviny ze zahraničí. Příčinou jsou nízké výkupní ceny surovin, které nutí zemědělce prodávat je do zahraničí a k nám se pak dováží hotové výrobky.