Nezávislý informační portál o bezpečnosti a kvalitě potravin
Novinka - iQSL nyní i jako aplikace zdarma do Vašeho telefonu Stáhnout na Google Play Stáhnout na AppStore

Aktivní filtr témat

Všechny aktuality

Kompletní seznam míst, kam se dostalo 1164 kg hovězího masa z Polska, jež pocházelo ze stejné šarže, ve které se minulý týden potvrdila salmonela

Díky systému evropského rychlého varování RASFF se toto pondělí naši veterináři dozvěděli o dalších 1164 kg hovězího masa z Polska, které pocházelo ze stejné šarže, ve které se minulý týden prokázala přítomnost nebezpečné bakterie salmonely. Dnes se podařilo odhalit poslední místa, kam se potenciálně závadné maso dodalo.

Skandál okolo pravosti italského prosciutta

Vyhlášení výrobci sušené italské šunky San Daniele a Parma čelí obrovskému skandálu. K výrobě proslulé šunky namísto italských prasat využívali geneticky odlišná prasata vyšlechtěná dánskými chovateli. Italové jsou známí hrdostí na původ a kvalitu svých produktů, proto není divu, že je toto zjištění značně pobouřilo.

Testy prokázaly přítomnost parazitů u divokých prasat z dovozu

Státní veterinární ústav provedl povinné vyšetření u divokých prasat z dovozu. U tří kusů, dovezených z Maďarska ke zpracování v závodu v Tachovské Huti (Karlovarský kraj), zjistil, že obsahují vysoké množství nebezpečného parazita trichinella.

Falšovaný med, ředěné víno. Šizených potravin neubývá

Webový server Potraviny na pranýři v loňském roce zveřejnil celkem 653 nevyhovujících potravin. Za předloňský rok 2014 to bylo o 62 případů méně. Kontrola z České zemědělské a potravinářské inspekce nejčastěji při kontrolách narážela na víno, které nesplňovalo dané podmínky. Na druhém místě se mezi nevyhovujícími potravinami objevují masné výrobky.

Novinky zdarma

Zdarma newsletter s novinkami každý týden do Vašeho emailu

Obaly a značení Etiketomat Biofinder