Nezávislý informační portál o bezpečnosti a kvalitě potravin

Kuřecí maso z Polska obsahovalo salmonelu

Zhruba 700 kilogramů kuřecího masa původem z Polska nařídili veterináři zlikvidovat.
Kuřecí maso z Polska obsahovalo salmonelu

Zhruba 700 kilogramů kuřecího masa původem z Polska nařídili veterináři zlikvidovat. Nevyhovující zásilku inspektoři Krajské veterinární správy Státní veterinární správy pro Středočeský kraj odhalili při kontrole v místě určení spojené s odběrem vzorků v mrazírenském skladu v Mochově bakterii Salmonellu infantis. Tímto krokem došlo k porušení článku 14 odst. 5 Nařízení Parlamentu a Rady (ES) č. 178/2002.

Kuřecí maso s přítomností zárodků salmonely bylo vyrobené na polském území s číslem šarže 60/17/ZP, výrobní závod má zpracovatelskou zemi a veterinární schvalovací číslo podniku PL 24034301. Závadná zásilka je stahována z oběhu.


Provozovateli mrazírenského skladu bylo uloženo opatření podle § 53 odst. 1 písm. b) veterinárního zákona a uloženo stažení výrobku z trhu a zákaz jeho uvádění do oběhu. Dále bylo s provozovatelem zahájeno správní řízení.

Zdroje informací

Novinky zdarma

Zdarma newsletter s novinkami každý týden do Vašeho emailu

Obaly a značení Etiketomat Biofinder