Nezávislý informační portál o bezpečnosti a kvalitě potravin
Novinka - iQSL nyní i jako aplikace zdarma do Vašeho telefonu Stáhnout na Google Play Stáhnout na AppStore

Online poradna

29.5.2018Rozmražování masa pod tekoucí vodouDobrý den, ráda bych se zeptala, zda od 1.6.2018 je platná vyhláška, kde je zrušeno rozmrazování masa pod tekoucí vodou do +21°C? Případně, kde takovou vyhlášku mohu vyhledat? Předem ďekuji za odpověď.
Novinky a změny v legislativě
14.5.2018Obsah vaječného žloutku ve vaječném likéruDobrý den, chtěla bych vědět, která vyhláška nebo prováděcí nařízení, zákon.... uvádějí, že u vaječného likérů musí být ve složení uvedeno přesně v % obsah vaj. žloutku. Někteří výrobci ho uvádějí, jiní ne. Děkuji.
Označování
6.3.2016Jsou nějaká pravidla pro označení Selský chléb ?Jsou nějaká pravidla pro označení Selský chléb ?
OznačováníVýrobci
2.3.2016Podíl žita v chlebu ?Je nějak stanovené množství žita v chlebu ?
OznačováníVýrobci
23.2.2016Rozinky vs. Hrozinky ?Jak se správně nazývají rozinky ?
Označování
18.2.2016Jak se mají skladovat luštěniny ?Jak se mají skladovat luštěniny ?
Zemědělství
12.2.2016Jaký je rozdíl mezi kávou a kávovinou ?Jaký je rozdíl mezi kávou a kávovinou ?
Označování
8.2.2016Jak se pozná původ vajec ?Vejce mají na sobě natištěný kód, lze z něj poznat o jaká vejce se jedná ?
Označování
5.2.2016Jaký výrobek lze označit jako jogurtový ?Jaký výrobek lze označit jako jogurtový ?
Označování
2.2.2016Pasterace vs. UHT ?Jaký je rozdíl mezi mlékem pasterovaným a mlékem UHT ?
Označování
Novinky zdarma

Zdarma newsletter s novinkami každý týden do Vašeho emailu

Obaly a značení Etiketomat Biofinder