Nezávislý informační portál o bezpečnosti a kvalitě potravin

Co to je tradiční pomazánkové ?

Co přesně je tradiční pomazánkové máslo ?


Označování

QSL odpovídá

To je stanoveno vyhláškou č. 77/2003 Sb, kterou se stanoví požadavky pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje.
V paragrafu 1, článek 2, odstavec q:
mléčný výrobek ze zakysané smetany, s
přídavkem sušeného mléka s možností obohacení sušenou syrovátkou nebo
sušeným podmáslím, obsahující nejméně 31 % hmotnostních a nejvíce 36 %
hmotnostních mléčného tuku a nejméně 42 % hmotnostních sušiny, který se
vyrábí tradiční technologií pomocí vysokotlaké homogenizace smetanové
směsi, následným prokysáním směsi a termizací s finální homogenizací před plněním do obalu.

Novinky zdarma

Zdarma newsletter s novinkami každý týden do Vašeho emailu

Obaly a značení Etiketomat Biofinder