Zapáchající maso zadržela SVS, směřovalo do tržnice SAPA

Státní veterinární zpráva (SVS) provedla kontrolu vozidla zásobující prodejce a restaurace v pražské tržnici SAPA. Při důkladné prohlídce zjistila, že naměřená teplota masa mnohonásobně překročila povolené předpisy. Celkem 170 kilogramů masa a masných výrobků jevilo smyslové změny. Přepravce navíc neměl žádné doklady o původu masa. Aby nedošlo k ohrožení zdraví spotřebitelů bylo z těchto důvodů zboží znehodnoceno barvou.
Kontrola teploty masa byla provedena k prvnímu červnu tohoto roku a dosahovala 24 °C. U skladovaného syrového vepřového masa podle platných předpisů nemá teplota přesahovat 7 °C. Legislativu kontrolovaná osoba porušila také tím, že uváděla do oběhu potraviny s neznámým původem. Přepravní dodávka nebyla navíc schválena pro přepravu potravin a chybělo jí patřičné vybavení.
Podnikatel, který byl SVS kontrolován bude muset na vlastní náklady neškodným způsobem produkty zlikvidovat. O výše pokuty se rozhodne ve správním řízení. Podnět ke kontrole obdržela SVS od Policie ČR.


Inspekce nařídila stažení šunky, obsahuje listerie
Nová regulace EU posiluje ochranu lesů, kritici se obávají dopadu na ceny potravin
Nealkoholické pivo vs. děti


