Nezávislý informační portál o bezpečnosti a kvalitě potravin

Krůtí maso původem z Polska obsahovalo bakterii rodu Salmonella

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) objevila ve výrobku Indrol – Chutné krůtí maso v balení 520 g (číslo šarže: 16052704) bakterii rodu Salmonella. Výrobek prodával řetězec Tesco.
Krůtí maso původem z Polska obsahovalo bakterii rodu Salmonella

Řetězec Tesco ve své obchodní síti prodával nebezpečné krůtí maso z Polska od firmy Indrol. Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) proto varuje spotřebitele před masným výrobkem, který obsahoval bakterii rodu Salmonella. Jedná se o infekční střevní onemocnění vyvolané bakteriemi a způsobuje akutní průjmové onemocnění zvané salmonelóza.

Jedná se o potravinu Chutné krůtí maso (krůtí mletý masný polotovar s přidanou vepřovou bílkovinou) prodávané pod značkou Indrol v balení 520 g ( číslo šarže: 16052704) a je vyrobené v Polsku.

Výrobek pocházející z Polska měl uvedený datum spotřeby 3. června a na prodejních plochách již není k zakoupení. SZPI důrazně doporučuje všem, kteří by mohli mít výrobek doma v zamrazeném stavu, aby ho nekonzumovali. Zmrazení bakteriální kontaminaci nezničí, a proto může být výrobek pro spotřebitele nadále nebezpečný.

SZPI také zároveň vložila tento nález do evropského systému rychlého varování pro potraviny a krmiva (RASFF).

Inspekce zahájí s kontrolovanou osobou správní řízení o uložení sankce.

Zdroje informací

Novinky zdarma

Zdarma newsletter s novinkami každý týden do Vašeho emailu

Obaly a značení Etiketomat Biofinder