Nezávislý informační portál o bezpečnosti a kvalitě potravin

Kuřecí maso obsahující salmonelu je původem z Polska

Celkem se do České republiky dostalo 3,6 tuny závadného masa původem z Polska. Část se může ještě nacházet v mrazničkách u některých spotřebitelů.
Kuřecí maso obsahující salmonelu je původem z Polska

Kuřecí maso původem z Polska obsahující bakterii Salmonella Enteritidis v Jablonci nad Nisou prodala na český trh firma Karapetjan zhruba 1,9 tuny. Firma ve své prodejně nabízela zákazníkům v pultovém prodeji maso jako nebalené.

Datum spotřeby živočišného produktu bylo k poslednímu dni v lednu. Lidé mohou mít část inkriminované šarže vzhledem k datu spotřeby doma v zamražené podobě, a proto Státní veterinární správa považuje za vhodné na tuto skutečnost veřejnost upozornit.

Celkem se do České republiky dovezlo z Polska na 3,6 tuny závadného masa, neprodanou část veterináři už stáhli z prodeje. Státní veterinární správa (SVS) obdržela tuto informaci prostřednictvím systému rychlého varování RASFF. Informaci o možném výskytu salmonely vložilo do systému RASFF Nizozemsko, kde bakterii v mase zjistili.

Zákazníci, které maso zakoupili mohou maso vrátit zpět na prodejnu, kde jim budou peníze vráceny. Závadná šarže se prodávala mezi 25. a 27. lednem.

Zdroje informací

Novinky zdarma

Zdarma newsletter s novinkami každý týden do Vašeho emailu

Obaly a značení Etiketomat Biofinder