Nezávislý informační portál o bezpečnosti a kvalitě potravin

Salmonela v krůtím mase z Polska

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje před bakterií salmonely, která se nachází v chlazeném krůtím mase z Polska. Informoval o tom mluvčí v tiskové zprávě v úterý Pavel kopřiva.
Salmonela v krůtím mase z Polska

Bakterii salmonely objevila Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) v chlazeném krůtím mase původem z Polska. Výrobek prodávala společnost Tesco. Nebezpečnou zprávu vložila SZPI do evropského systému rychlého varování pro potraviny a krmiva (RASF). V květnu ze stejného důvodu bylo stahováno mleté vepřové maso prodávané v řetězci Lidl.

U závadné potraviny od firmy Indrol – Chutné krůtí maso (krůtí mletý masný polotovar s přidanou vepřovou bílkovinou), v balení 520 g, číslo šarže: 16052704 byla potvrzena kontaminace bakteriemi rodu Salmonella. Výrobek se nacházel v distribuci společnosti Tesco.

Spotřebitelé by tak měli být před touto potravinou na pozoru, jelikož se u nich může nacházet doma i v mrazeném stavu. K nakažení dochází ze špatně upravených, kontaminovaných nebo zkažených potravin. Projevem nakažení salmonelózou je, že tělo ztrácí vodu a v nejhorším případě může nastat i smrt.

Inspekce s kontrolovanou osobou zahájí správní řízení o uložení sankce.

Zdroje informací

Novinky zdarma

Zdarma newsletter s novinkami každý týden do Vašeho emailu

Obaly a značení Etiketomat Biofinder