Nezávislý informační portál o bezpečnosti a kvalitě potravin
Novinka - iQSL nyní i jako aplikace zdarma do Vašeho telefonu Stáhnout na Google Play Stáhnout na AppStore

Salmonela v kuřecím mase polského původu

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) odhalila kuřecí maso kontaminované bakteriemi rodu Salmonella.
Salmonela v kuřecím mase polského původu

Konkrétně se jedná o potravinu s názvem „KUŘE A KVALITA BEZ DROBU KURCZAK ČERSTVÉ DĚLENĚ DRUBEŽI MASA“, č. šarže: 20230211 s datem použitelnosti značeném ve formátu 19.02.2023, kde jako výrobce vystupuje firma KABANOS z Polska.

Závadnou šarži kuřecího masa odebrali inspektoři v síti společnosti JIP východočeská, a.s. Vzhledem k datu použitelnosti se potravina již v tržní síti nenachází, nicméně existuje možnost, že ji spotřebitelé mají doma v zamrazeném stavu. Je-li tomu skutečně tak, SZPI nedoporučuje její konzumaci. Zmrazení nemá na bakteriální kontaminaci téměř žádný vliv.

Kontrolovanou osobu nyní čeká správní řízení o uložení pokuty.

Zdroje informací

Novinky zdarma

Zdarma newsletter s novinkami každý týden do Vašeho emailu

Obaly a značení Etiketomat Biofinder