V brněnském řeznictví se nacházelo přes 200 kg nevyhovujícího masa

V chladírně bylo uskladněno 65 kg zapáchajícího vepřového a drůbežího masa se změněnou barvou, slizem a známkami plísně. Maso proto inspektorky na místě znehodnotily obarvením a nařídily jeho neškodnou likvidaci v asanačním podniku na náklady provozovatele.
Hygiena chladírny navíc neodpovídala požadovaným standardům. V bourárně, jež byla též silně znečištěná, se mj. nacházely předměty nesouvisející s potravinářskou výrobou, které mohly představovat riziko kontaminace.
U dalších téměř 170 kilogramů zmrazeného masa nebyla zajištěna dostatečná sledovatelnost (pozn. údaje o druhu, datu trvanlivosti či době zmražení). Část masa vykazovala smyslové změny typické pro tzv. mrazové spálení, což naznačuje nevhodné skladovací podmínky. Obaly, v nichž bylo maso uloženo, byly místy poškozené. Také pultový mrazicí box postrádal řádnou údržbu, o čemž svědčila silná námraza na jeho vnitřních stěnách.
Provozovatele čeká správní řízení, v němž mu může být za porušení zákona o potravinách uložena sankce až do výše 50 milionů korun.