Nezávislý informační portál o bezpečnosti a kvalitě potravin
Novinka - iQSL nyní i jako aplikace zdarma do Vašeho telefonu Stáhnout na Google Play Stáhnout na AppStore

Aktivní filtr témat

Články v sekci Bezpečnost

Nápoje v provozovnách společného stravování raději bez ledu

Státní zemědělská a potravinářská inspekce v průběhu roku 2017 kontrolovala mikrobiologické požadavky u pokrmů, surovin a výrobních zařízení v různých typech stravovacích zařízení. Výsledky týkající se hygienických norem ohledně ledu a jeho výroby jsou alarmující. Téměř polovina testovaných je nesplňuje.

Letní kontroly SZPI poukázaly na špatné nakládání potravin

Kontroloři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) se během letních měsíců zaměřili na kontrolu ve stravovacích zařízení, jak jsou uchovávány potraviny během horkých letních dnů.

Epidemie Salmonella Enteritidis fagotyp v zemích EU

V některých zemích EU od července 2015 stále probíhá epidemie bakteriemi rodu Salmonella Enteritidis fagotyp.

Prahou chodí falešný kontrolor hygieny, upozorňuje SZPI

Po společných stravovacích zařízení se pohybuje člověk, který se vydává za inspektora ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI).

Pro závažné hygienické prohřešky SZPI zavřela letos už 105 provozů

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) za první pololetí tohoto roku uzavřela celkem 105 provozů kvůli závažným hygienickým prohřeškům. Mezi nejčastějšími podniky to byly restaurace a další zařízení společného stravování.

Hlodavci a špína. Počet uzavřených prodejen a provozoven stoupl

V loňském roce došlo k výraznému zvýšení uzavření provozoven než tomu bylo v roce 2014. V roce 2015 Státní zemědělská a potravinářská inspekce přerušila provoz dvě stě podnikům, jelikož nesplňovaly hygienické předpisy. O rok dříve, tedy v roce 2014 to bylo zhruba ve dvaceti případech.

Novinky zdarma

Zdarma newsletter s novinkami každý týden do Vašeho emailu

Obaly a značení Etiketomat Biofinder