Aktivní filtr témat
Všechny aktuality
Klasa vs. Regionální potravinaGenerální ředitel Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) Petr Dlouhý ve výroční zprávě uvedl, že pojetí značek Klasa a Regionální potravina, které pod správu fondu spadají, by se mělo přehodnotit. Prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu Tomáš Prouza označil značku Klasa za „přežitou“. Podle něj na ni zákazníci už moc nereagují a mělo by dojít k její modernizaci. Do popředí se naopak dostává označení Regionální potravina.
Kvalita máku ověřena značkou České cechovní normyV současné době roste potřeba záruky kvality. Došlo už i na mák, který má nyní možnost získat certifikaci „Česká cechovní norma Český modrý mák“.
Značka Regionální potravina slaví první významné kulaté výročíJiž deset let na našem trhu funguje značka Regionální potravina. Za sebou má značný vývoj. Její logo je symbolem kvality, zaručuje původ surovin a jistou výjimečnost. Poděkovat jí můžeme za podporu místních výrobců a obohacení našich jídelníčků.
Cechovní normy s logem pro nadstandardní potravinyPotraviny budou moci nově získat certifikát, pakliže se vyráběly podle stanoveného technologického postupu. Ve spolupráci s oborovými potravinářskými svazy a Českou technologickou platformou pro potraviny Potravinářská komora ČR (PK ČR) připravuje parametry pro potraviny, které jsou vyráběné podle českých cechovních norem.