Aktivní filtr témat
Všechny aktuality
![](/foto/38/1064X200X120~cPNmPn.jpg)
Generální ředitel Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) Petr Dlouhý ve výroční zprávě uvedl, že pojetí značek Klasa a Regionální potravina, které pod správu fondu spadají, by se mělo přehodnotit. Prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu Tomáš Prouza označil značku Klasa za „přežitou“. Podle něj na ni zákazníci už moc nereagují a mělo by dojít k její modernizaci. Do popředí se naopak dostává označení Regionální potravina.
![](/foto/39/667X200X120~effrb.jpg)
V současné době roste potřeba záruky kvality. Došlo už i na mák, který má nyní možnost získat certifikaci „Česká cechovní norma Český modrý mák“.
![](/foto/11/519X200X120~dk4ukx.jpg)
Již deset let na našem trhu funguje značka Regionální potravina. Za sebou má značný vývoj. Její logo je symbolem kvality, zaručuje původ surovin a jistou výjimečnost. Poděkovat jí můžeme za podporu místních výrobců a obohacení našich jídelníčků.
![](/foto/12/62X200X120~d0p88X.jpg)
Potraviny budou moci nově získat certifikát, pakliže se vyráběly podle stanoveného technologického postupu. Ve spolupráci s oborovými potravinářskými svazy a Českou technologickou platformou pro potraviny Potravinářská komora ČR (PK ČR) připravuje parametry pro potraviny, které jsou vyráběné podle českých cechovních norem.