Nezávislý informační portál o bezpečnosti a kvalitě potravin
Novinka - iQSL nyní i jako aplikace zdarma do Vašeho telefonu Stáhnout na Google Play Stáhnout na AppStore

Inspekce zjistila další kuřecí maso ze zahraničí obsahující salmonely

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) vzhledem k průběžným výsledkům z plánované mimořádné mikrobiologické kontroly informuje spotřebitele o 2 šaržích nebezpečného kuřecího masa. Laboratoř v nich odhalila přítomnost bakterií rodu Salmonella Infantis, tzn. původce nemoci salmonelóza.
Inspekce zjistila další kuřecí maso ze zahraničí obsahující salmonely

Konkrétně jde o:

1, KUŘECÍ ŘÍZKY ČERSTVÉ, č. šarže: 23342202, chov a porážka: Ukrajina, veterinární identifikační označení: SK10094 ES, nichž je jako výrobce uvedena společnost WE Trade s.r.o. ze Slovenska. Vzorek této potraviny inspektoři odebrali v provozovně MAKRO Cash & Carry ČR s.r.o. na Praze 5 – Stodůlky. Vzhledem k datu spotřeby do 31. 8. 2023 se výrobek v tržní síti již nenachází, nicméně spotřebitelé by jej mohli mít doma v zamrazeném stavu, a proto SZPI důrazně nedoporučuje jeho případnou konzumaci.

2, Qualiko KUŘE BEZ DROBŮ, HLUBOCE ZMRAZENÉ, třída jakosti A, s datem minimální trvanlivosti: 20.12.2024, u kterého je jako výrobce uvedena společnost Branch "Pererobniy Compleks" of Limited Liability Company "Vinnytska Ptahofabryka z Ukrajiny. Vzorek této potraviny inspektoři odebrali v provozovně MAKRO Cash & Carry ČR s.r.o. v Hrdějovicích. SZPI nařídila neprodlené stažení dané šarže z tržní sítě a také v tomto případě platí výše zmíněné s ohledem na konzumaci.

Nevyhovující zjištění SZPI sdílela skrze evropský systém rychlého varování pro potraviny a krmiva (RASFF).

Kontrolovanou osobu čeká správní řízení o uložení pokuty.

Zdroje informací

Novinky zdarma

Zdarma newsletter s novinkami každý týden do Vašeho emailu

Obaly a značení Etiketomat Biofinder