Nezávislý informační portál o bezpečnosti a kvalitě potravin
Novinka - iQSL nyní i jako aplikace zdarma do Vašeho telefonu Stáhnout na Google Play Stáhnout na AppStore

Aktivní filtr témat

Články v sekci Kvalita

Každé čtvrté stravovací zařízení neprošlo při kontrole fritovacích olejů

Pracovníci Státní zemědělské a veterinární inspekce zkontrolovali v loňském roce celkem 77 stravovacích zařízení a prověřili 93 vzorků fritovacích olejů. Výsledkem je, že každý čtvrtý vzorek nevyhověl.

Inspekce provedla kontrolu ledu v pohostinských zařízeních

Státní zemědělská a potravinářská inspekce se i letos rozhodla pro kontrolu ledu, který provozovatelé v pohostinství využívají pro chlazení nápojů. Každý druhý vzorek v testování propadl.

Spotřeba piva v pohostinství klesá, v domácnostech naopak roste

Rok 2017 se zdá pro české pivaře velmi převratným. Na rozdíl od minulých let se snížila spotřeba čepovaného piva a naopak vzrostl prodej piva baleného.

Kvůli nepřijatelným podmínkám uzavřela potravinářská inspekce v letošním roce již 129 provozoven

Závažné nedostatky v oblasti dodržování potravinářského práva, které vykazují výsledky kontrol prováděných Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí, jsou důvodem k uzavírání provozoven napříč celou Českou republikou.

Polovina prodejců alkoholu kontrolovaných ČOI klamala zákazníky

Inspekce narazila ve druhém čtvrtletí letošního roku na to, že téměř polovina prodejců alkoholu klamala zákazníky. Během této doby provedla 1339 kontrol, v pondělí to oznámil mluvčí inspekce Jiří Fröhlich.

Zájem o německé pivo klesl nejníže od sjednocení země

Německé pivovary zaznamenaly v loňském roce pokles poptávky po tamním pivu. Z údajů spolkového statistického úřadu vyplývá, že odbyt piva na domácím trhu Němců klesl o 0,7 procenta na 79,5 milionů hektolitrů. Je to nejnižší úroveň od znovusjednocení země v roce 1990.

McDonald’s otevírá nový koncept Next. Přinese salátové bary a zeleninové automaty

Záměrem změny celého konceptu světového řetězce McDonald’s je vymanit se ze škatulky nezdravého a levného fast foodu. První restauraci se salátovým barem mohli navštívit v Hongkongu, kde se otevírala. Tento měnící se trend vychází také z reakce na stále větší poptávku po zdravém stravování. Americký řetězec připustil po propadu tržeb, že dosavadní koncept přestává na trhu fungovat.

Novinky zdarma

Zdarma newsletter s novinkami každý týden do Vašeho emailu

Obaly a značení Etiketomat Biofinder