Nezávislý informační portál o bezpečnosti a kvalitě potravin
Novinka - iQSL nyní i jako aplikace zdarma do Vašeho telefonu Stáhnout na Google Play Stáhnout na AppStore

Limity bakterií překročila více než třetina testovaných zmrzlin v Olomouckém kraji

V Olomouckém kraji bylo doposud odebráno a vyhodnoceno 25 vzorků točených zmrzlin. Devět z nich přitom nesplnilo hygienické limity.
Limity bakterií překročila více než třetina testovaných zmrzlin v Olomouckém kraji

„Ve vzorcích zmrzlin potvrdily laboratorní rozbory nadlimitní počty kolonií bakterií čeledi Enterobacteriaceae, které ukazují na nedostatečnou sanitaci zařízení na výrobku zmrzliny. Tyto bakterie by u zdravých jedinců neměly mít zdravotně výrazný dopad, avšak reakce by se mohla objevit u osob se sníženou imunitou nebo u dětí,“ vysvětlila mluvčí Krajské hygienické stanice Olomouckého kraje Markéta Koutná.

Kontrola zmrzlin vyráběných tzv. studenou cestou (pozn. smícháním zmrzlinového prášku s vodou) probíhá pravidelně. Mezi další sledované parametry patří přítomnost salmonely a listérie.

 

 

Zdroje informací

Novinky zdarma

Zdarma newsletter s novinkami každý týden do Vašeho emailu

Obaly a značení Etiketomat Biofinder