Nezávislý informační portál o bezpečnosti a kvalitě potravin
Novinka - iQSL nyní i jako aplikace zdarma do Vašeho telefonu Stáhnout na Google Play Stáhnout na AppStore

Savencia přesouvá výrobu sýru Apetito do Německa, mlékárna v Hodoníně končí

Francouzská potravinářská skupina Savencia plánuje uzavřít mlékárnu v Hodoníně, kde se mj. vyrábí tavené sýry Apetito, na konci února 2026. Výrobu chce přesunout do Německa.
Savencia přesouvá výrobu sýru Apetito do Německa, mlékárna v Hodoníně končí

Informaci společnost Savencia F&D CZ zveřejnila na svých webových stránkách. "Hodonínský závod jsme nuceni uzavřít proto, že trvale klesá poptávka po tavených sýrech a výroba zde není dlouhodobě ekonomicky udržitelná," stojí v tiskové zprávě.

V tomto závodu pracuje 100 zaměstnanců. "Pro zaměstnance jsme připravili sociální program obsahující nadstandardní odstupné, rekvalifikace či pomoc při hledání nového místa," uvedla Savencia. Nutno zmínit, že v květnu vykazovalo Hodonínsko nejvyšší míru nezaměstnanosti v Jihomoravském kraji (pozn. 6 %).

O značky sýrů, které byly doposud vyráběny v Hodoníně, nepřijdeme. Výrobu tavených sýrů z Hodonína přesuneme spolu s obdobnou výrobou z Maďarska do závodu v německém Kemptenu," dodala firma.

Zdroje informací

Novinky zdarma

Zdarma newsletter s novinkami každý týden do Vašeho emailu

Obaly a značení Etiketomat Biofinder