Nezávislý informační portál o bezpečnosti a kvalitě potravin
Novinka - iQSL nyní i jako aplikace zdarma do Vašeho telefonu Stáhnout na Google Play Stáhnout na AppStore

Zdravotně závadné kuřecí maso na jihu Čech

Státní zemědělská a veterinární správa Jihočeského kraje informuje o nálezu kuřecího masa obsahujícího salmonelu. Vyrobilo se z něj téměř 1,5 tuny kuřecích kebabů.
Zdravotně závadné kuřecí maso na jihu Čech

Vzorky vykostěných kuřecích čtvrtek od polského dodavatele odebrala inspekce v Blatné, okres Strakonice. Analýza ve Státním veterinárním ústavu Praha v mase odhalila přítomnost bakterií Salmonella enteritidis. Konzumace závadného masa by mohla způsobit salmonelózu, onemocnění projevující se nepříjemnými střevními obtížemi.

Výrobce v průběhu několika denního vyšetřování kuřecí maso zpracoval do masných polotovarů, ze kterého se následně připravuje kebab. Žádný z nich však nebyl v době ukončení uvolněn do prodeje.

Veškeré produkty inspekce na místě znehodnotila barvou a nařídila jejich následnou likvidaci v asanačním podniku na náklady provozovatele. Toho čeká správní řízení, kde mu hrozí pokuta až 50 milionů Kč.

Zdroje informací

Novinky zdarma

Zdarma newsletter s novinkami každý týden do Vašeho emailu

Obaly a značení Etiketomat Biofinder