Nezávislý informační portál o bezpečnosti a kvalitě potravin
Novinka - iQSL nyní i jako aplikace zdarma do Vašeho telefonu Stáhnout na Google Play Stáhnout na AppStore

Aktivní filtr témat

Články v sekci Kvalita

Karlovarské minerální vody a internetový prodejce potravin Košík.cz spouští zálohový systém plastových PET lahví

Nová odpadová legislativa (pozn. schválená v loňském roce) se zavedením celoplošného zálohového systému plastů v Čechách nepočítá. Přesto se spojily dva silné subjekty působící na našem trhu, internetový prodejce potravin Košík.cz a výrobce Mattoni, a rozhodly se formou pilotního projektu právě tuto alternativu vyzkoušet.

Jak zacházet s potravinami

Nákup potravin je nedílnou součástí chodu domácnosti. Víte však, kde a při jakých teplotách je správně skladovat?

Švýcaři umějí vyrobit čokoládu bez špetky přidaného cukru

Švýcarská společnost Nestlé přišla s unikátní technologií, kdy při výrobě čokolády není třeba přidávat žádný cukru. Svůj nápad si nechala patentovat.

Jak se v Čechách za 10 let změnily stravovací návyky zaměstnanců

Podle velkého mezinárodního průzkumu stravovacích návyků programu FOOD se naše stravování za posledních deset let v mnohém změnilo. Lidé častěji obědvají, méně se přejídají a zajímají se o zdravější alternativy.

Obchodní řetězec Penny Market nově nabízí chléb s 10% podílem cvrččí mouky

V nabídce všech 347 prodejen obchodního řetězce Penny Market momentálně naleznete balený chléb, který obsahuje 10% cvrččí mouky. Díky tomu poskytuje vyšší obsah vlákniny a bílkovin.

Češi přicházejí na chuť řepkovému oleji

O řepkový olej mají čeští zákazníci stále větší zájem. Jeho prodej navzdory vyšším cenám šel v loňském roce nahoru. Jedním z důvodů může být reklamní kampaň, která je z velké části financována z daní z Evropské unie a Českého státu.

McDonald’s otevírá nový koncept Next. Přinese salátové bary a zeleninové automaty

Záměrem změny celého konceptu světového řetězce McDonald’s je vymanit se ze škatulky nezdravého a levného fast foodu. První restauraci se salátovým barem mohli navštívit v Hongkongu, kde se otevírala. Tento měnící se trend vychází také z reakce na stále větší poptávku po zdravém stravování. Americký řetězec připustil po propadu tržeb, že dosavadní koncept přestává na trhu fungovat.

Plýtvání potravin. Nejvíce se vyhazuje pečivo, nejméně maso

V odpadkových koších končí zbytečně až příliš potravin. K tomuto počinu se přiznává třetina Čechů. Příčin, proč končí nakoupené zboží v odpadcích, jelikož se dále nevyužije jsou různé. Špatné uchovávání potravin, neúměrné nakupování, neznalost správného zpracovávání nebo třeba špatné uskladnění.

Novinky zdarma

Zdarma newsletter s novinkami každý týden do Vašeho emailu

Obaly a značení Etiketomat Biofinder