Nezávislý informační portál o bezpečnosti a kvalitě potravin
Novinka - iQSL nyní i jako aplikace zdarma do Vašeho telefonu Stáhnout na Google Play Stáhnout na AppStore

Aktivní filtr témat

Články v sekci Kvalita

Češi řeší dvojí kvalitu potravin, ukazují výsledky průzkumu

Nejnovější průzkum společnosti KPMG ukazuje, že Čechům není dvojí kvalita potravin lhostejná. Jako problém ji označilo 77% z 1000 dotázaných! Zboží v zahraniční nakupuje nebo si nechává odtamtud dovézt zhruba každý sedmý člověk, přičemž skoro třetina lidí některé potraviny z důvodu horší jakosti ani nekupuje.

Češi chtějí kvalitu

Červnový průzkum veřejného mínění, jehož výsledky nyní zveřejnilo Sdružení českých spotřebitelů (dále jen SČS), jasně ukazuje, jak důležitá je pro naše občany kvalita. Celých 97 procent z nich si přeje, aby došlo ke zpřísnění parametrů kvality u prodávaných potravin a to i v případě, že by proto muselo dojít k omezení dovozu těch levných (pozn. s tímto tvrzením souhlasí 91 procent dotázaných).

Nečekaně efektivním nástrojem v boji s cukrovkou je správný jídelníček

Studie, kterou otiskl uznávaný vědecký časopis JAMA Internal Medicine, ukázala, že rostlinná strava je neobvykle účinnou prevencí vzniku závažného chronického onemocnění – cukrovky. Změnou jídelníčku lze riziko onemocnění diabetem II. typu snížit až o 53 procent.

Výsledky testů dvojí kvality v rámci trhu Evropské unie

Evropská komise provedla vlastní šetření, ve kterém se zabývala tzv. dvojí kvalitou potravin. Do testování bylo zahrnuto 128 potravinářských výrobků prodávaných v 19 zemích Evropské unie. Hodnoty se porovnávaly celkem na 1380 vzorcích.

Jak se v Čechách za 10 let změnily stravovací návyky zaměstnanců

Podle velkého mezinárodního průzkumu stravovacích návyků programu FOOD se naše stravování za posledních deset let v mnohém změnilo. Lidé častěji obědvají, méně se přejídají a zajímají se o zdravější alternativy.

Více mléčných výrobků, méně ryb aneb jídelníček v loňském roce

Češi v loňském roce jedli o 4,5 procenta více masa bez ryb, celkem na hlavu obyvatele připadlo 79,3 procenta. Ústav zemědělské ekonomiky a informací (ÚZEI) zveřejnil na svých webových stránkách odhad o jídelníčku v českých domácnostech.

Novinky zdarma

Zdarma newsletter s novinkami každý týden do Vašeho emailu

Obaly a značení Etiketomat Biofinder