Ovce chované v Jinonicích žily v hrůzných podmínkách, díky kontrole navíc inspekce odhalila nelegální masné produkty v restauraci na Praze 7
O podmínkách, které v Jinonicích u Prahy panovaly, se vyjadřuje zástupce mluvčí Státní veterinární správy Petr Majer: „Ovce neměly dostatek pastvy či sena, chyběl také dostatek čisté vody. Rovněž nebyly dodrženy minimální standardy chovu ovcí, např. pravidelné stříhání rouna. Zvířata nebyla označena, jak ukládá legislativa, chovatel nevedl ani předepsanou evidenci.“ Na pozemku se navíc nacházely předměty, o které se zvířata mohla poranit.
Při dalším šetření bylo zjištěno, že ve spřízněné restauraci na Praze 7 se nachází 4 kg neoznačeného jehněčího masa, které postrádá jakékoliv doklady původu, a stejně tak 23 kg masných polotovarů určených pro výrobu kebabu. Veterinární inspektoři proto nález na místě okamžitě znehodnotili barvou a nařídili likvidaci produktů na náklady provozovatele.
Chovateli hrozí sankce ve výši až 500 tisíc Kč a také pokuta od České plemenářské inspekce. Provozovateli restaurace za uvádění potraviny neznámého původu do oběhu může být ve správním řízení uložena pokuta až 50 milionů Kč.