Aktivní filtr témat
Všechny aktuality

Pracovníci celní správy při namátkové kontrole dodávky odhalili více než 70 kg mořských plodů, masa a masných výrobků přepravovaných v nevhodných podmínkách. K případu proto přivolali inspektory Státní veterinární správy (SVS).

V současné době roste potřeba záruky kvality. Došlo už i na mák, který má nyní možnost získat certifikaci „Česká cechovní norma Český modrý mák“.

Pracovníci Státní veterinární správy (SVS) společně s celníky při kontrole dodávky objevili 750 kg neoznačeného masa a masných výrobků bez řádných průvodních dokladů přepravovaných v nevhodných podmínkách.

Pracovníci Státní veterinární právy (SVS) společně s celníky odhalili převoz děleného skopového masa bez jakéhokoliv značení a dokladů.

Na základě podezřelé inzerce na sociálních sítích, nabízející „prodej zmrazených slepic z vlastního chovu“, provedla Státní veterinární správa nejprve fingovaný nákup a posléze kontrolu potravinářského podniku v Hustopečích nad Bečvou. Díky tomu objevila cca 280 kg drůbežího masa neznámého původu.

Vepřové maso seženete snad v každé prodejně s potravinami, proto Vás asi nepřekvapí, že na žebříčku oblíbenosti mu v rámci Evropy patří druhé místo. Víte však, na co dbát při jeho nákupu?

Asi každý už slyšel o problematice dvojí kvality potravin. Ale věděli jste, že i nesprávné značení výrobků rostlinného původu lze podle platné legislativy označit jako klamání spotřebitele? A to v případě, kdy nesou názvy potravin živočišného původu, např. vegetariánský burger, sojové maso, atd.

Sezóna burčáku je v plném proudu a pracovníci Státní zemědělské a potravinářské inspekce vyrazili do terénu. Doposud zkontrolovali zhruba sto prodejen a odebrali 42 vzorků částečně zkvašeného moštu, nevyhověl pouze jeden.

Balené vody patří v Česku k velmi vyhledávanému zboží. O tom svědčí i skutečnost, že na našem trhu naleznete pestrou nabídku tohoto sortimentu. Vyznáte se však v jednotlivých druzích vod? Co o nich víte?

V rámci podpory snahy o zdravější životní styl přislíbili evropští výrobci lihovin, že na obalu svých produktů budou nově uvádět informace o kaloriích a přísadách. K realizaci této idey by mělo dojít cca za šest měsíců.