Aktivní filtr témat
Články v sekci Bezpečnost
![](/foto/42/626X200X120~dedzWE.jpg)
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) i v loňském roce zjišťovala kvalitu a bezpečnost fritovacích olejů užívaných při přípravě jídel v restauracích a rychlých občerstveních. V každé šesté provozovně shledala olej ve fritovacích zařízeních jako nevhodný pro lidskou spotřebu.
![](/foto/38/488X200X120~cCWHhN.jpg)
Díky systému evropského rychlého varování RASFF se toto pondělí naši veterináři dozvěděli o dalších 1164 kg hovězího masa z Polska, které pocházelo ze stejné šarže, ve které se minulý týden prokázala přítomnost nebezpečné bakterie salmonely. Dnes se podařilo odhalit poslední místa, kam se potenciálně závadné maso dodalo.
![](/foto/38/132X200X120~bFLm2N.jpg)
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) za první pololetí tohoto roku uzavřela celkem 105 provozů kvůli závažným hygienickým prohřeškům. Mezi nejčastějšími podniky to byly restaurace a další zařízení společného stravování.
![](/foto/20/36X200X120~dWTNsZ.jpg)
V loňském roce došlo k výraznému zvýšení uzavření provozoven než tomu bylo v roce 2014. V roce 2015 Státní zemědělská a potravinářská inspekce přerušila provoz dvě stě podnikům, jelikož nesplňovaly hygienické předpisy. O rok dříve, tedy v roce 2014 to bylo zhruba ve dvaceti případech.