Potraviny oceněné značkami KLASA a Regionální potravina opět zabodovaly
Za loňský rok pracovníci SZPI hodnotili 183 šarží potravin oceněných značkou kvality KLASA. Veškeré hodnocené vzorky vyhověly legislativním a jakostním požadavkům. Z hodnocených 80 šarží potravin oceněných značkou Regionální potravina nevyhověly pouze 2. Podle SZPI jde o jednu z nejméně problematických kategorií potravin (pozn. jindy inspektoři zjišťují až řádově vyšší podíly nevyhovujících vzorků).
Výrobky s oceněním KLASA i Regionální potravina vyjma požadavků vyplývajících z národních a evropských právních předpisů musí splňovat také nadstandardní požadavky plynoucí z podmínek pro používaní značky kvality, např. vyšší podíl masa u masných výrobků, přísnější regulace při užití nejrůznějších aditiv (sladidel, barviv atp.), vyšší nároky při hodnocení chuti aj.
Přehled všech hodnocených vzorků naleznete zde.