Aktivní filtr témat
Články v sekci Kvalita

Čeští spotřebitelé stále častěji vyhledávají rostlinné alternativy mléka a masa. Na tuto skutečnost se rozhodli prodejci reagovat rozšířením nabídky daného sortimentu.

Přestože hlavní kritériem při nákupu potravin zůstává kvalita, nejvyšší procentuální nárůst zaznamenal zájem o cenu. Alespoň tak hovoří výsledky průzkumu poradenské společnosti KPMG, který se konal v listopadu loňského roku a účastnilo se ho 1000 respondentů.

Zvyšující se náklady ve spojení s nízkými výkupními cenami nutí chovatele prasat, drůbeže a skotu uvažovat nad uzavřením chovů.

Moravští vinaři si při své premiérové účasti na prestižní vinařské soutěži Catad´Or World Wine Awards přivezli hned několik ocenění.

Státní veterinární správa společně s pracovníky Policie ČR při kontrole řeznictví a uzenářství a areálu pražské tržnice SAPA odhalila prodej nelegálně vyrobených masných produktů.

Z nedávného průzkumu agentury Nielsen Admosphere vyplynulo, že většina Čechů upřednostňuje české potraviny a nakupuje v supermarketech.

Titul šampiona mezi bílými víny si v letošním ročníku mezinárodní soutěže Concours Modial de Bruxelles odnesl Ryzlink vlašský 2018 Reserva, pozdní sběr B\V vinařství z Ratíškovic na Hodonínsku. Další tuzemská vína pak byla oceněna dvěma velkými zlatými, sedmi zlatými a 23 stříbrnými medailemi.

Krize v souvislosti s pandemií COVID-19 zasáhla nejedno odvětví. Dopady pociťují i chovatelé prasat.

Projekt Regionální agrární komory Jihočeského kraje má za úkol propojit dodavatele a odběratele jihočeských potravin a tím zvýšit využití lokálních potravin.

Za účelem podpory regionálních farmářů, řezníků, pekařů, mlékařů a ostatních výrobců vznikl nový projekt Skvělé jídlo Plzeňského kraje. Mezi jeho hlavní cíle patří propagace čerstvého jídla a podpora života na venkově.