Aktivní filtr témat
Články v sekci Bezpečnost

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) i v loňském roce zjišťovala kvalitu a bezpečnost fritovacích olejů užívaných při přípravě jídel v restauracích a rychlých občerstveních. V každé šesté provozovně shledala olej ve fritovacích zařízeních jako nevhodný pro lidskou spotřebu.

Díky systému evropského rychlého varování RASFF se toto pondělí naši veterináři dozvěděli o dalších 1164 kg hovězího masa z Polska, které pocházelo ze stejné šarže, ve které se minulý týden prokázala přítomnost nebezpečné bakterie salmonely. Dnes se podařilo odhalit poslední místa, kam se potenciálně závadné maso dodalo.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce v průběhu roku 2017 kontrolovala mikrobiologické požadavky u pokrmů, surovin a výrobních zařízení v různých typech stravovacích zařízení. Výsledky týkající se hygienických norem ohledně ledu a jeho výroby jsou alarmující. Téměř polovina testovaných je nesplňuje.

Kontroloři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) se během letních měsíců zaměřili na kontrolu ve stravovacích zařízení, jak jsou uchovávány potraviny během horkých letních dnů.

V některých zemích EU od července 2015 stále probíhá epidemie bakteriemi rodu Salmonella Enteritidis fagotyp.

Po společných stravovacích zařízení se pohybuje člověk, který se vydává za inspektora ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI).

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) za první pololetí tohoto roku uzavřela celkem 105 provozů kvůli závažným hygienickým prohřeškům. Mezi nejčastějšími podniky to byly restaurace a další zařízení společného stravování.

V loňském roce došlo k výraznému zvýšení uzavření provozoven než tomu bylo v roce 2014. V roce 2015 Státní zemědělská a potravinářská inspekce přerušila provoz dvě stě podnikům, jelikož nesplňovaly hygienické předpisy. O rok dříve, tedy v roce 2014 to bylo zhruba ve dvaceti případech.