Aktivní filtr témat
Články v sekci Bezpečnost

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) během kontroly internetového prodeje zachytila nebezpečný doplněk stravy.

Kauza „otravy z kebabu“ z letošního června je u konce. Krajská hygienická stanice udělila majiteli bistra pokutu ve výši 250 tisíc Kč. Rozhodnutí je pravomocné.

Minulý měsíc Evropská komise vydala na základě lékařů doporučení, podle kterého by se měla výrazně omezit jejich průmyslová výroba. Rostlinné tuky v protravinách mají podle evropských lékařů neblahý vliv na zdraví a mají podle nich na svědomí čtyři miliony úmrtí za rok. Omezení by se mělo zejména týkat margarínu, které se vyrábějí zastaralou metodou ztužování.

V odpadkových koších končí zbytečně až příliš potravin. K tomuto počinu se přiznává třetina Čechů. Příčin, proč končí nakoupené zboží v odpadcích, jelikož se dále nevyužije jsou různé. Špatné uchovávání potravin, neúměrné nakupování, neznalost správného zpracovávání nebo třeba špatné uskladnění.