Aktivní filtr témat
Všechny aktuality
Seznamte se s proseccemVyjma silvestrovských oslav se „bublinky“ těší oblibě také v létě. K favoritům patří italské prosecco. Pojďme si jej trochu představit.
Obliba regionálních potravin stoupáU spotřebitelů se opětovně zvýšil zájem o regionální potraviny. Analýza prodeje ukázala, že částečně opadly obavy z dražších lokálních produktů, které způsobila vysoká inflace. Někteří drobní výrobci však přiznávají, že mají problém dostat své produkty do velkých řetězců.
Alternativní potraviny na vzestupuZájem o alternativní potraviny mezi tuzemskými spotřebiteli stále roste. Při volbě hrají roli zejména cena a chuť.
Drůbežího masa a vajec od českých chovatelů se nemusíte bátOtazníků ohledně kvality polských potravin se objevuje stále více. Aktuálně se řeší kauza přimíchávání technického oleje do krmiv drůbeže. Čeští drůbežáři se od podobných praktik distancují. Navíc jsou pod pravidelným dohledem Státní veterinární správy (SVS) a dalších dozorových orgánů. Stojí si za špičkovou kvalitou a bezpečností tuzemského drůbežího masa a vajec.
Zájem o rostlinné produkty rosteČeští spotřebitelé stále častěji vyhledávají rostlinné alternativy mléka a masa. Na tuto skutečnost se rozhodli prodejci reagovat rozšířením nabídky daného sortimentu.
Česká vína opětovně prokázala svou kvalituTitul šampiona mezi bílými víny si v letošním ročníku mezinárodní soutěže Concours Modial de Bruxelles odnesl Ryzlink vlašský 2018 Reserva, pozdní sběr B\V vinařství z Ratíškovic na Hodonínsku. Další tuzemská vína pak byla oceněna dvěma velkými zlatými, sedmi zlatými a 23 stříbrnými medailemi.
Plzeňský kraj podporuje regionální potravinyZa účelem podpory regionálních farmářů, řezníků, pekařů, mlékařů a ostatních výrobců vznikl nový projekt Skvělé jídlo Plzeňského kraje. Mezi jeho hlavní cíle patří propagace čerstvého jídla a podpora života na venkově.