Nezávislý informační portál o bezpečnosti a kvalitě potravin
Novinka - iQSL nyní i jako aplikace zdarma do Vašeho telefonu Stáhnout na Google Play Stáhnout na AppStore

Články v sekci Kvalita

Jak zacházet s potravinami

Nákup potravin je nedílnou součástí chodu domácnosti. Víte však, kde a při jakých teplotách je správně skladovat?

Rady, které pomohou při nákupu vánočního kapra

Tradiční štědrovečerní večeře se neobejde bez obalovaného kapra. Máme pro Vás pár tipů ohledně vhodné doby nákupu, chování prodejců i podmínek uchovávání.

Jak dodržují pravidla stánkaři s občerstvením na pražských vánočních trzích?

Pracovníci Hygienické stanice hlavního města prahy (HSHMP) se vydali do terénu a jejich kontroly odhalily na co si dát pozor a kde si klidně můžete užívat vánoční atmosféry.

Obchodní řetězec Albert spustil pilotní projekt bezobalového prodeje

Obchodní řetězec Albert se snaží držet krok s konkurencí a vyjít vstříc požadavkům spotřebitelů. Po spuštění e-shopu se proto rozhodl vyzkoušet bezobalový prodej cca třiceti druhů suchých potravin ve svém hypermarketu v Praze (Nové Butovice).

Další výrobek přišel o značku Regionální potravina

Konkrétně se jedná o Horácký jablečný zákusek. Inspekce odhalila závažná pochybení při dodržování podmínek uvedených v Technické dokumentaci výrobku.

Třetina „extra panenských“ olivových olejů svou kvalitou neodpovídá

Státní zemědělská a potravinářská inspekce testovala kvalitu olivových olejů, které jsou k dostání na našem trhu. Každý třetí vzorek klamal svým značením „extra panenský“.

Kaufland musí stáhnout z prodeje tyrolské klobásky

Státní zemědělská a potravinářská inspekce v rámci svých kontrol odhalila nevyhovující šarži trvanlivého masného výrobku – tyrolských klobásek, který klamal o obsahu masa. Nařídila proto jejich okamžité stažení z prodeje.

Mor prasat ohrožuje v Evropě trh s vepřovým masem

Evropský výbor regionů se obává kolapsu trhu s vepřovým masem. Na vině je šíření a zároveň marný boj s virem afrického moru prasat. Proti nemoci neexistuje žádná účinná vakcína a úmrtnost postižených prasat je prakticky stoprocentní.

Letos si Svatomartinské víno vychutnáte dříve

Standardně zahajuje sezónu Svatomartinských vín 11. listopad - tedy den svátku svatého Martina. V letošním roce povolil Vinařský fond, majitel značky, započít s prodejme již od pátku 8. listopadu.

Kefír z Mléčné farmy Jehnědí přišel o značku Regionální potravina

Státní veterinární správa během kontroly Mléčné farmy Jehnědí v okrese Svitavy shledala, že zde došlo k porušení zákona na ochranu zvířat proti týrání. Rozhodla proto o odejmutí značky Regionální potravina Pardubického kraje místního kefíru.

Novinky zdarma

Zdarma newsletter s novinkami každý týden do Vašeho emailu

Obaly a značení Etiketomat Biofinder