Všechny aktuality

Státní veterinární správa (SVS) při kontrole restaurace v obci Nepasice na Královéhradecku odhalila v jejím zázemí nelegální bourárnu masa.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) v tržní síti odhalila dvě šarže různých potravin, které několikanásobně překročily obsah alergenních látek deklarovaný na etiketě.

Podle informací Českého statistického úřadu produkce medu v České republice v loňském roce činila 8260 tun, což je nejhorší výsledek v posledních pěti letech.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) i v loňském roce zjišťovala kvalitu a bezpečnost fritovacích olejů užívaných při přípravě jídel v restauracích a rychlých občerstveních. V každé šesté provozovně shledala olej ve fritovacích zařízeních jako nevhodný pro lidskou spotřebu.

Pracovníci Státní veterinární právy (SVS) společně s celníky odhalili převoz děleného skopového masa bez jakéhokoliv značení a dokladů.

Poslanci se zabývají zákazem klecového chovu slepic, který by měl být součástí nové podoby zákona o ochraně zvířat. Zda skutečně k zákazu dojde, však zůstává otázkou. Sněmovní výbor pro životní prostředí jej podporuje, zemědělský výbor se staví do opozice.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) již 17 let kontroluje potraviny, které získaly ocenění KLASA či Regionální potravina. Výsledky za loňský rok znovu prokázaly, že jim zákazníci mohou i nadále důvěřovat.

Státní veterinární správa (SVS) zveřejnila informaci o výskytu, v letošním roce již druhého, ohniska ptačí chřipky na našem území. Nákaza postihla velkochov drůbeže firmy Moras Moravany ve Slepoticích v Pardubickém kraji.

Inspektoři Státní veterinární správy (SVS) společně s celníky a pracovníky Policie ČR při kontrole dodávky jedoucí z Prahy po dálnici D8 zjistili nevyhovující podmínky při přepravě necelých 500 kg mražených potravin bez označení.

Nejnovější průzkum společnosti KPMG ukazuje, že Čechům není dvojí kvalita potravin lhostejná. Jako problém ji označilo 77% z 1000 dotázaných! Zboží v zahraniční nakupuje nebo si nechává odtamtud dovézt zhruba každý sedmý člověk, přičemž skoro třetina lidí některé potraviny z důvodu horší jakosti ani nekupuje.