Články v sekci Kvalita

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) již 17 let kontroluje potraviny, které získaly ocenění KLASA či Regionální potravina. Výsledky za loňský rok znovu prokázaly, že jim zákazníci mohou i nadále důvěřovat.

Nejnovější průzkum společnosti KPMG ukazuje, že Čechům není dvojí kvalita potravin lhostejná. Jako problém ji označilo 77% z 1000 dotázaných! Zboží v zahraniční nakupuje nebo si nechává odtamtud dovézt zhruba každý sedmý člověk, přičemž skoro třetina lidí některé potraviny z důvodu horší jakosti ani nekupuje.

Pracovníci Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) v loňském roce provedli kontrolu celkem 290 prodejních míst a odebrali 61 vzorků k laboratorní analýze. Nevyhovělo 10 z nich.

Inspektoři Státní veterinární správy (SVS) v okrese Jablonec nad Nisou zjistili neschválená a nezkolaudovaná jatka, která na trh uváděla dělené a mleté hovězí maso.

Pracovníci Státní veterinární správy (SVS) věnovali pozornost stánkovým prodejcům vánočních kaprů. Letos jejich kontrolou prošla téměř tisícovka prodejních míst. Nějakou závadu našli cca ve čtyřech procentech z nich.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) informovala o svém zjištění, kdy v údajně přírodní mleté vanilce laboratoř odhalila syntetický ethylvanilin.

Nová odpadová legislativa (pozn. schválená v loňském roce) se zavedením celoplošného zálohového systému plastů v Čechách nepočítá. Přesto se spojily dva silné subjekty působící na našem trhu, internetový prodejce potravin Košík.cz a výrobce Mattoni, a rozhodly se formou pilotního projektu právě tuto alternativu vyzkoušet.

Nákup potravin je nedílnou součástí chodu domácnosti. Víte však, kde a při jakých teplotách je správně skladovat?

Tradiční štědrovečerní večeře se neobejde bez obalovaného kapra. Máme pro Vás pár tipů ohledně vhodné doby nákupu, chování prodejců i podmínek uchovávání.

Pracovníci Hygienické stanice hlavního města prahy (HSHMP) se vydali do terénu a jejich kontroly odhalily na co si dát pozor a kde si klidně můžete užívat vánoční atmosféry.